Vakblad estate planning

Het Vakblad Estate Planning is al jaren hét vaktijdschrift voor estate planners en het officiële orgaan van het Register Estate Planners. Het abonnement is inbegrepen in de contributie; leden ontvangen het blad zes maal per jaar. In ieder nummer vindt u een aantal verdiepende artikelen geschreven voor de praktijk, actualiteiten, rechtspraak en interviews.

Een abonnement op het Vakblad Estate Planning is ook los te bestellen.
Meer informatie

In nummer 2019-58 treft u de volgende belangrijke actuele onderwerpen aan:

Van jubelgenot tot fiscale hyperventilatie
Het in de negentiende eeuw door de fiscale wetgever gecreëerde fiscale monstrum dat nog steeds, te pas en te onpas, ingezet kan worden tegen estate planning is gebaseerd op de klassieke gedachte ‘genot vererft niet’. De ‘al wat’- fictie van artikel 10 SW is aan de ene kant heftig en onverbiddelijk, maar aan de andere kant door de moderne ‘genotsvoorkomende’ estate planner toch ook wel weer eenvoudig te ontgaan. Prof. dr. mr. Bernard Schols bespreekt interessante recente rechtspraak op het gebied van de moeder aller fiscale ficties. 

Wat hangt de UBO allemaal boven het hoofd?
Nog voor 10 januari 2020 moet de UBO-registratie voor vennootschappen en andere juridische entiteiten operationeel zijn. De exacte kaders worden steeds duidelijker, maar er blijven nog veel vragen over constateren mr. Pjotr Anthoni en mr. Mitra Tydeman-Yousef.

De prijs van privacy
De open CV-structuur is een populair ‘adviesproduct’ om zonder belastingheffing het vermogen van een directeur-grootaandeelhouder (dga) te anonimiseren. Het is echter ook een inflexibele rechtsvorm in het kader van de  toepassing van de bedrijfsopvolgingsregeling. Mr. drs. Patrick van den Heuvel en Michael Schmitz dragen mogelijke oplossingen aan voor bestaande open CV-structuren.

Alles wat je aandacht geeft, groeit

De uitspraak schijnt van Aristoteles himself te komen en werd de laatste tijd met enige regelmaat in reclamespotjes gebruikt. Volgens mr. Sylvester Schenk is dit misschien wel wat de Belastingdienst voor ogen stond toen hij besloot om meer fiscale aandacht te gaan besteden aan (zeer) vermogende personen.

Verder in dit nummer:

  • De Professional – Interview met estate planner Thea van Leeuwen over haar praktijk
  • Rechtspraak Estate Planning
  • Register Estate Planners
  • Column mr. Marc van Opstal

Nationaal Congres Estate Planning

Elk jaar in november vind het Nationaal Congres Estate Planning plaats.

Zesmaal per jaar het Vakblad Estate Planning

Het Vakblad Estate Planning voorziet in de behoefte aan praktijkgerichte informatie over onderwerpen rondom het thema estate planning.

Tweemaal per jaar de REP Studiedag

Exclusief voor REP-leden, een studiedag met een actualiteitenseminar en workshops.

Register Estate Planners

Nationaal Congres Estate Planning

Hét kennis- en netwerk evenement voor Estate Planners

Kom ook naar het Nationaal Congres Estate Planning op vrijdag 22 november 2019!

€ 495,-

Voor REP-leden is de toegang gratis.

 

Datum
vrijdag 22 november
Locatie
Van der Valk Veenendaal

Voor de studiedagen en het congres zijn PE-punten te behalen.